در این مقاله قصد داریم اهمیت و ضرورت یادگیری مهارت بینظیر شناخت و کشف تیپ شخصیتی به کمک ابزار MBTi را بیان کنیم و مطمئناً بعد از مطالعه این مقاله، با معجزه ابزار MBTi و دنیایی که پیش روی شما باز میشود آشنا خواهید شد و شما هم از علاقهمندان به یادگیری این مهارت فوقالعاده و بینظیر میشوید.
۱ کمک به بهبود زندگیمان:
با کشف تیپ شخصیتی و ریزهکاریهای آن میتوانیم زندگی ایده آل خود را بسازیم. ابزار MBTi به ما کمک میکند نا نقاط ضعف و قوت خود را بهتر بشناسیم و وقتیکه ما این نقاط را شناسایی کردیم، میتوانیم نقاط قوت را ارتقا دهیم و کمک کنیم تا از نقاط ضعفمان کاسته شود. مثلاً اگر ما بدانیم با توجه به تیپ شخصیتی که داریم، در جلوی جمع صحبت کردن و حضور در میان افراد غریبه برای ما خوشایند نیست، میتوانیم با تمرین این نقطهضعف را به کمک شناخت تیپ شخصیتی ارتقا دهیم و حتی آن را تبدیل به نقطه قوت خود کنیم، مانند دهها سخنران درونگرایی که در حال حاضر از بهترین سخنرانان و مدرسین دنیا هستند.
۲ کمک به ایجاد روابط بهتر با دیگران:
در گام بعدی وقتی ما تمام وجوه تیپ شخصیتی خودمان را بشناسیم، در مواجه و ارتباط با دیگران سعی میکنیم از بهترین پارامترهای شخصیتی خودمان استفاده کنیم و برای همین میتوانیم روابط بهتری با دیگران داشته باشیم. همچنین به کمک شناخت تیپ شخصیتی، میتوانیم دیگران را بهتر درک کنیم و به این آگاهی برسیم که بسیاری از رفتارهای ناخوشایند دیگران ممکن است از روی تیپ شخصیتی آنها و ناخودآگاه باشد. با دانستن این موضوع مطمئناً درک بهتری از سایر افراد خواهیم داشت و میتوانیم روابطمان را ارتقا دهیم. مثلاً اگر یکی از دوستان ما به موضوع سروقت رسیدن و زمان اهمیت نمیدهد، متوجه میشویم که اگر این رفتار او از روی تنبلی نباشد، میتواند به دلیل تیپ شخصیتی او باشد. پس از درک این موضوع و اینکه از عمد کاری را انجام نمیدهد، میتوانیم با او موضوع را مطرح کنیم و برای گذاشتن قرارهای بعدی از روش تنظیم زمان شناور استفاده کنیم، بهطوریکه بهجای گذاشتن قرار در یک ساعت مشخص مثلاً رأس ساعت ۹، میتوانیم بین ۸ و ۴۵ دقیقه و ۹ و ۱۵ دقیقه با او قرار بگذاریم.
۳ ایجاد تعامل و همدلی با نزدیکانمان:
اعتماد و صداقت بهترین شیوه برای برقراری یک ارتباط عالی بخصوص با نزدیکان است، یکی از راههای ایجاد اعتماد، بیان صادقانه نقاط ضعف ما است. نکاتی که شاید نشود به هرکسی گفت و فقط میتوان آنها را با نزدیکان و عزیزانمان مطرح کنیم. این نقاط ضعف همانهایی است که ما به کمک تیپ شخصیتمان کشف کردهایم و وقتی آنها را با نزدیکانمان بیان میکنیم و برای درک و رفع این نقاط ضعف از آنها کمک بخواهیم، روابطمان با آنها عمیقتر و صمیمیتر خواهد شد و این دقیقاً از اهمیتهای یادگیری مهارت شناخت تیپ شخصیتی است. مثلاً اگر با توجه به تیپ شخصیتیمان زیادی به چارچوب قانون و مقررات و نظم اهمیت میدهیم و یا با دیدن ایرادها و مطرح کردن آنها بابیان رُکی که داریم، موجب دلخوری عزیزانمان میشویم، با مطرح کردن اینکه این رفتار را از روی عمد انجام نمیدهیم و خصوصیت تیپ شخصیتی ما است، آنها هم باکمال میل به ما کمک خواهند کرد که این خصیصه را کاهش دهیم و با همدلی با ما، موجب عمیق شدن روابط خواهند شد.
۴ رشد کسبوکار و ساخت کسبوکار ایده آل به کمک کشف تیپ شخصیتی:
و در آخر وقتی ما بدانیم که بهواسطه تیپ شخصیتیمان چه نقاط ضعف یا قوتی داریم، میتوانیم کسبوکاری متناسب با این نقاط برای خودمان بسازیم و یا در کار و شغل فعلی خود، شرایط را تا جای ممکن جوری فراهم کنیم که بهترین کارایی را در آن داشته باشیم و در کنار آن خودمان هم از انجام وظایفمان لذت ببریم. اگر بتوانیم با مدیرمان این تغییرات را مطرح کنیم و نشان دهیم که با انجام این تغییرات که متناسب با تیپ شخصیتی ما هستند، بازده کار بالا میرود، مطمئناً او نیز موافقت خواهد کرد. مثلاً اگر جلسات بارش فکری که باید در لحظه، بهسرعت و جلوی سایر همکاران شروع به بیان ایدهها کنیم، با توجه به تیپ شخصیتی ما برای ما کار سختی است، میتوانیم با مدیر و همکاران در میان بگذاریم و بهتنهایی و در خلوت فهرستی از ایدههایی که داریم تهیه و بعداً آن را ارائه کنیم.
همچنین در برخورد با مشتریان و مراجعین نیز میتوانیم به کمک ابزار MBTi و کشف و شناخت تیپ شخصیتی، با آنها ارتباط برقرار کنیم. با شناخت تیپ شخصیتی خودمان و با دانستن نقاط ضعف افراد با تیپهای شخصیتی مختلف، با رعایت تعادل، بهترین سرویسدهی را به افراد مختلف ارائه کنیم و در انجام وظایفمان موفق باشیم. مطالبی که بیان شد، گوشهای از دستاوردها و نتایج یادگیری مهارت بینظیر شناخت و کشف تیپ شخصیتی به کمک ابزار MBTi است و بهمرور با یادگیری آن به این نتایج افزوده خواهد شد و شاهد تغییرات مثبت بسیاری در رفتار وزندگیمان خواهیم بود.