• موفقیت یک مسیر است، مسیری لذت‌بخش برای کوچ و کوچی
  • masirsite@gmail.com
    مسیرکوچینگ و مسیرموفقیت
    • صفحه اصلی
    • مقالات
    • محصولات و خدمات
    • درباره ما
    • تماس با ما
    • پادکست مُسام
    درسنامه‌مسیرموفقیت‌ش‌دو masirsite.com
    درسنامه مسیرموفقیت شماره دو
    ۱۴۰۰-۰۲-۲۱

    درسنامه مسیرموفقیت شماره سه

    نوشته شده توسط کیارش کاظمی در ۱۴۰۰-۰۲-۳۰
    درسنامه‌مسیرموفقیت‌ش‌سه masirsite.com

    سخنی با شما

    کیارش کاظمی

    درود بر همه شما عزیزان و همراهان همیشگی مسیرموفقیت؛ خیلی خوشحالم که بازهم این فرصت پیش آمد تا با شماره دیگری از درسنامه مسیرموفقیت در کنار شما عزیزان باشم. امیدوارم دو شماره قبلی درسنامه مورد استفاده شما قرار گرفته باشد. پیام‌های پُرمهر شما دلگرمی بسیاری برای من و تیم عالی تهیه این درسنامه‌ها است. همه دوستانی که پاسخ آزمون شماره قبل را برای ما فرستادند، ‌به‌زودی تفسیر و تحلیل مختص خودشان را دریافت خواهند کرد و عزیزانی که هنوز پاسخ خود را نفرستادند، می‌توانند از طریق ایمیل گروه مسیرموفقیت،‌ پاسخ آزمون را برای ما ارسال نمایند و ما در کوتاه‌ترین زمان ممکن تفسیر و تحلیل این آزمون را برایشان ارسال خواهیم کرد.

    لحظات بسیار عالی را برای شما آرزومندم.

    آنچه در این شماره می‌خوانید:

    – تعریف اهمال‌کاری

    – تفاوت تنبلی و اهمال‌کاری

    – انواع اهمال‌کاری

    – یک مهارت کاربردی برای رفع اهمال‌کاری

    – تعریف اهمال‌کاری

    آیا اهمال‌کاری همان تنبلی است؟

    پاسخ این سؤال در نگاه اول مثبت است؛ یعنی بیشتر افراد موافق این هستند که اهمال‌کاری همان تنبلی است. تا حدودی هم این موضوع درست است اما اهمال‌کاری با تنبلی در دو موضوع تفاوت دارد؛ سطح آگاهی و نیاز به تغییر.

    سطح آگاهی

    در تنبلی در بیشتر مواقع فرد تنبل از این خصوصیت منفی خود بی‌اطلاع است و این خصیصه فقط از سمت اطرافیان بیان می‌شود، اما در اهمال‌کاری فرد اهمال‌کار خود به این نقطه‌ضعفش آگاهی دارد و شاید در بعضی موارد اطرافیان او را فردی اهمال‌کار ندانند.

    نیاز به تغییر

    در تنبلی نیاز به تغییر در فرد حس نمی‌شود، یعنی او از این رفتار، راضی است و در خود نیاز به تغییر حالت موجود را نمی‌بیند، اما فرد اهمال‌کار از این موضوع ناراحت است و این نقیصه به‌شدت او را آزار می‌دهد و به دنبال راهی برای برطرف کردن اهمال‌کاری خود می‌گردد.

    نکته مهم!
    لازمه تغییر یک رفتار منفی به رفتار مثبت، خودآگاهی است. برای همین است که فرد اهمال‌کار می‌تواند تغییر کند اما فرد تنبل خیر.

    در این شماره درسنامه مسیرموفقیت قصد داریم شما را با انواع اهمال‌کاری آشنا کرده و در ادامه راهکاری قابل اجرا برای رفع آن بیان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

    یک: انواع اهمال‌کاری

    در اینجا انواع شایع اهمال‌کاری را به شما معرفی می‌کنیم تا شما اگر اهمال‌کار هستید راحت‌تر بتوانید خود را دریکی از دسته‌های زیر قرار دهید و نوع اهمال‌کاری خود را شناسایی کنید:

    ۱ فرار از زحمت

    ۲ ترس از شکست یا موفقیت

    ۳ کامل گرایی

    ۴ ناتوانی در تصمیم‌گیری

    ۵ پدیده‌ای جدید (اهمال‌کاری آنلاین)

    قبل از اینکه هرکدام از این موارد را بررسی کنیم به تعریف اهمال‌کاری و فرد اهمال‌کار می‌پردازیم:

    اهمال‌کاری یعنی انجام ندان کاری در زمان مُعین شده برای آن و فرد اهمال‌کار کسی است که کار یا وظیفه‌ای که به او محول شده است را در زمان مشخص آن انجام نمی‌دهد.

    این کار می‌تواند در رابطه با دیگران یا حتی خود فرد باشد. بیشترین آسیبی که اهمال‌کاران می‌بینند از انجام ندادن کارهایی که به خودشان مربوط است، مثلاً تمام نکردن مطالعه کتابی یا نرفتن به یک قرار مهم.

    اما همیشه اهمال‌کاری در مورد مسائل خاص نیست. دیر غذا خوردن به خاطر اینکه کار داریم یا وقت نگذاشتن با عزیزانمان چون سرمان شلوغ است و … همه و همه اهمال‌کاری هستند و برای کسانی که می‌خواهند در مسیر موفقیت گام بردارند حتی این نکات کوچک نیز مهم است و باید رفع شوند.

    اما در ادامه برسیم به بررسی انواع اهمال‌کاری؛

    ۱ فرار از زحمت

    اولین، ساده‌ترین و همه‌گیرترین نوع اهمال‌کاری، فرار از زحمت است. دلیل این نوع اهمال‌کاری این است که ما برای اینکه در زحمتی نیفتیم و یا از زحمت خاصی فرار کنیم دست به اهمال‌کاری می‌زنیم. به‌عبارت‌دیگر ما کار مهمی را به دلیل اینکه زحمت دارد انجام نمی‌دهیم و به‌جای آن کار دیگری انجام می‌دهیم.

    ۲ ترس از شکست یا موفقیت

    دُرست خواندید، ترس از موفقیت دقیقاً مانند ترس از شکست ممکن است دلیل اهمال‌کاری ما باشد. ترس از شکست که به‌روشنی مشخص است، افراد بسیاری چون طعم شکست را قبلاً چشیده‌اند و یا می‌دانند که ازنظر آنها شکست دردناک است و برای اینکه آن را تجربه نکنند دست به کاری نمی‌زنند و اهمال‌کاری می‌کنند.

    اما ترس از موفقیت بحثی است که شاید به‌اندازه ترس از شکست همه‌گیر نباشد و در بعضی افراد وجود داشته باشد و سبب اهمال‌کاری آن‌ها شود. ترس از موفقیت به این صورت عمل می‌کند که فرد، به بعد از موفقیت فکر می‌کند و با خود خواهد گفت که اگر من الآن موفق شوم مسئولیت‌هایم بیشتر می‌شود و یا همیشه باید این کار را انجام دهم و انتظار سایرین از من بالا می‌رود یا در ناخودآگاه خود فکر می‌کند که مرحله بعدی سخت‌تر خواهد بود. برای همین فرد شروع به کار نمی کند تا دچار این مسائل نشود.

    ۳ کامل‌گرایی

    نوع دیگر اهمال‌کاری، کامل‌گرایی است. در کامل‌گرایی فرد اهمال‌کار تا همه‌چیز به‌صورت کامل و بدون نقص مُهیا نباشد دست به اقدام نمی‌زند و باید مطمئن باشد که نتیجه کارش عالی و بدون نقص است تا شروع به اقدام کند.

    ۴ ناتوانی در تصمیم‌گیری

    ناتوانی در تصمیم‌گیری یا عدم توانایی حل مسائل هر دو باعث اهمال‌کاری می‌شوند. تصمیم‌گیری در ناخودآگاه ایجاد تَنِش شدید می‌کند و افراد برای اینکه از این تنش فرار کنند، معمولاً تصمیم نمی‌گیرند یا آن را به بَعد موکول می‌کنند. در حل مسئله هم ممکن است داده‌های ما برای حل مسئله‌ای کافی نباشد و به دست آوردن داده‌های جدید و کامل‌تر، باعث سختی و زحمت شود و برای فرار از این سختی، افراد دست به اهمال‌کاری می‌زند.

    ۵ پدیده‌ای جدید (اهمال‌کاری آنلاین)

    اهمال‌کاری آنلاین پدیده‌ای جدید در دنیای امروز است. مرور شبکه‌های اجتماعی، پاسخ به پیامک افراد، صحبت کردن زیاد با تلفن، چِک کردن ایمیل‌ها قبل از انجام کار و‌… مواردی از این نوع اهمال‌کاری هستند. این نوع اهمال‌کاری از سایر انواع آن بسیار خطرناک‌تر است.

    زیرا این نوع اهمال‌کاری بی‌صدا بروز می‌کند و فرد آگاه به اهمال‌کاری خود نیست و اهمال‌کاری‌اش به چشم نمی‌آید و متاسفانه چون پدیده‌ای فراگیر است و افراد بسیاری به آن دچار هستند به یک رفتار طبیعی تبدیل شده است. البته کاملاً مشخص است که اگر استفاده از فضای مجازی در راستای ارتقای افراد باشد، دیگر اهمال‌کاری محسوب نمی‌شود.

    دو: مهارت رفع اهمال‌کاری

    فقط پنج دقیقه!

    اکنون می‌خواهیم شما را با مهارت رفع اهمال‌کاری آشنا کنیم و برای این کار از روش پنج دقیقه استفاده می‌کنیم. در این روش شما فقط پنج دقیقه شروع به انجام کاری که در موردش اهمال‌کاری کردید، می‌کنید و در ادامه اگر از انجام آن کار خوشتان آمد و به این نتیجه رسیدید که آنقدرها هم که فکر می‌کردید سخت و ناراحت‌کننده نبوده، بازهم به مدت پنج دقیقه دیگر ادامه می‌دهید وهمینطور تا آخر. شما میتوانید ۵ تا ۶ بار این پنج دقیقه‌ها را تمدید کنید. بعدازاینکه مشغول کار شدید و مغز شما هم پذیرفت که کار را انجام دهد دیگر نیازی به زمان‌گیری پنج دقیقه‌ای نیست و کار را تا پایان انجام دهید. از مزایای این روش این است که می‌توانید آزادانه تصمیم بگیرید و هر موقع که خواستید کار را متوقف کنید یا ادامه دهید. این روش برای انجام کارهایی که در شروع به نظر سخت و ناراحت‌کننده هستند و میلی برای انجامشان نداریم بسیار کارآمد است.

    Share
    12

    نوشته های مرتبط

    درسنامه‌مسیرموفقیت‌ش‌دو masirsite.com
    ۱۴۰۰-۰۲-۲۱

    درسنامه مسیرموفقیت شماره دو


    اطلاعات بیشتر
    درسنامه‌مسیرموفقیت‌ش‌یک masirsite.com
    ۱۴۰۰-۰۲-۱۲

    درسنامه مسیرموفقیت شماره یک


    اطلاعات بیشتر
    آخرین بروزرسانی سایت
    چهارشنبه ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

    سال هشتم فعالیت ما
    از یکم تیرماه سال هزار و سیصد و نود و پنج در کنار شماییم

    2016-2025© گروه مسیرکوچینگ و مسیر‌موفقیت؛ تمام حقوق محفوظ است
      0