• موفقیت یک مسیر است، مسیری لذت‌بخش برای کوچ و کوچی
  • masirsite@gmail.com
    مسیرکوچینگ و مسیرموفقیت
    • صفحه اصلی
    • مقالات
    • محصولات و خدمات
    • درباره ما
    • تماس با ما
    • پادکست مُسام
    فراتر از هدف‌گذاری masirsite.com
    فراتر از هدف‌گذاری
    ۱۳۹۹-۰۶-۱۱
    تیپ شخصیتی؛ مانع یا راهکار masirsite.com
    تیپ شخصیتی؛ مانع یا راهکار
    ۱۳۹۹-۰۷-۰۷

    سطل تصمیم‌گیری

    نوشته شده توسط کیارش کاظمی در ۱۳۹۹-۰۶-۲۴
    سطل تصمیم‌گیری masirsite.com

    در اینکه تصمیم‌گیری یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که همه ما باید بدانیم شکی نیست. امروزه ما در همه لحظات زندگی در حال تصمیم‌گیری هستیم. از مسائل کوچک گرفته تا مهم‌ترین لحظات زندگی؛ اما گاهی این تصمیم‌گیری به سخت‌ترین کار برای ما تبدیل می‌شود. برای اینکه به استرس تصمیم‌گیری دچار نشویم و به‌راحتی بتوانیم از پس تصمیمات مهم برآییم باید به‌خوبی مهارت تصمیم‌گیری را بلد باشیم. در ایبوک تصمیم‌گیری که توسط سایت مسیرموفقیت منتشر شد، به‌صورت کامل مهارت تصمیم‌گیری آموزش داده‌شده و به شما همراه عزیز توصیه می‌کنم حتماً این ایبوک را دانلود و مطالعه بفرمایید.

    اما در این مقاله قصد دارم در رابطه با یک نکته مهم درباره تصمیم‌گیری صحبت کنم.

    سطل تصمیم‌گیری

    شاید این عبارت کمی شما را دچار سردرگمی کند. منظور از سطل دقیقاً سطلی است مانند همه سطل‌هایی که در دور و اطراف ما وجود دارد. این سطل‌ها همه به یک‌شکل و اندازه نیستند.

    تصور کنید قدرت تصمیم‌گیری شما مانند یک سطل است که در ابتدای روز خالی است. هر بار که تصمیمی می‌گیرید،‌ با یک ظرف مقداری آب داخل این سطل می‌ریزید. اگر تصمیم کم‌اهمیتی باشد مقدار آبی که می‌ریزید کم است و اگر تصمیم مهمی باشد که نیازمند تفکر و تحقیق و بررسی باشد مقدار آبی که داخل سطل می‌ریزید بسیار زیاد است. در پایان روز مقدار مشخصی آب داخل سطل شما جمع شده است و فردا و روزهای بعد مجدد سطل را با تصمیماتی که می‌گیرید پُر می‌کنید.

    حجم آبی که شما داخل سطلتان می‌ریزید،‌ علاوه بر راحتی و سختی تصمیمی که می‌گیرید به مدت‌زمان گرفتن آن تصمیم نیز بستگی دارد. مثلاً اگر قرار است راجع به تصمیمی روزها فکر کنید، حجم آب بسیار زیاد می‌شود و ممکن است خیلی زود سطل شما پُر شود.

    اگر سطل پُر شود، چه می‌شود؟

    لبریز می‌شود. دقیقاً مانند یک سطل واقعی. وقتی‌که سطل تصمیم‌گیری شما لبریز شود، شما دیگر قادر نخواهید بود تصمیمات خوبی بگیرید یا به‌راحتی تصمیم بگیرید. چون هر تصمیم جدیدی که می‌گیرید مقداری آب به سطل تصمیم‌گیری شما اضافه می‌شود و چون سطل لبریز شده پس این آب به بیرون می‌ریزد و جایی درون سطل برای تصمیمات جدید وجود ندارد درنتیجه کیفیت تصمیم‌گیری شما پایین و پایین‌تر می‌آید.

    پس به این توجه داشته باشید که ما در هرروز مقدار مشخصی ظرفیت برای تصمیم‌گیری داریم و چه‌بهتر که از این ظرفیت تصمیم‌گیری را برای کارها و لحظات مهم زندگی و کاری استفاده کنیم.

    اما چه‌کار کنیم که این ظرفیت را از دست ندهیم.

    همان‌طور که بیان شد در دنیای واقعی هم همه سطل‌ها به یک‌شکل و اندازه و ظرفیت نیستند. ظرف‌های تصمیم‌گیری نیز همین‌طور هستند؛ یعنی برای هر فرد ظرفیت سطل تصمیم‌گیری متفاوت است. این ظرفیت با توجه به مهارت افراد در تصمیم‌گیری تغییر می‌کند و هرچه مهارت ما در تصمیم‌گیری بیشتر باشد، ظرف تصمیم‌گیری ما نیز بزرگ‌تر و ظرفیت بیشتری دارد.

    دومین راهکار این است که شما تصمیمات غیر مهم خود را برون‌سپاری کنید؛ یعنی می‌توانید این‌گونه تصمیمات را به افرادی که به آن‌ها اعتماد دارید و می‌دانید که مهارت و قدرت تصمیم‌گیری خوب رادارند بسپارید. این برون‌سپاری فقط در مورد فعالیت‌های مرتبط با کسب‌وکار نیست. در زندگی و در خانواده هم می‌توانید تعدادی از تصمیمات آن بخش را به افراد خانواده بسپارید و این در صورتی است که به مهارت و قدرت تصمیم‌گیری آن‌ها اعتماد و باور داشته باشید.

    شرط اجرای صحیح این برون‌سپاری این است که آن‌قدری به افرادی که کار تصمیم‌گیری را به آن‌ها سپرده اطمینان داشته باشید که تقریباً چشم‌بسته تصمیم آن‌ها را بپذیرید و دوباره نیازی نداشته باشید که تصمیمی که آن‌ها گرفته‌اند را بررسی کنید.

    و راهکار سوم این است یک‌بار در مور د کارها و فعالیت روتینی که قرار است بارها و به‌طور مرتب انجام دهید تصمیم بگیرید و فقط در زمان اجرا آن‌ها را انجام دهید و دیگر نیازی به تصمیم‌گیری در زمان اجرای آن‌ها نباشد. مثلاً بستن چمدان باری سفر. اگر شما فردی هستید که هر هفته به سفر کاری یا تفریحی می‌روید، یک‌بار تصمیم بگیرید که عمده وسایلی که باید همراه داشته باشید چه چیزهایی هستند و هر دفعه که می‌خواهید به سفر بروید می‌دانید که چه چیزهایی لازم دارید و چه چیزهایی را لازم ندارید. فقط شاید گاهی اوقات در مورد مسائل جزئی نیاز باشد که تصمیمی بگیرید.

    تهیه انواع چک‌لیست می‌تواند در این زمینه به ما کمک فراوانی کند. مثلاً یک چک‌لیست برای وسایل موردنیاز در سفر کاری و یک چک‌لیست برای خروج قبل از خانه و …

    در این صورت شما نیاز ندارید که برای کارهای این‌گونه از ظرفیت سطل تصمیم‌گیری خود استفاده کنید و این فضا و ظرفیت را می‌توانید به تصمیمات مهم زندگی و کسب‌وکار خود اختصاص بدهید.

    فراموش نکنید همه تصمیمات ما از قبیل طعم آدامسی که می‌خواهیم بخریم تا شرکت در یک مهمانی یا بستن قرارداد مهم کاری، همه و همه در یک سطل ذخیره می‌شوند. پس مراقب ظرفیت سطل تصمیم‌گیری خودتان باشید.

    Share
    34

    نوشته های مرتبط

    تقویم را رها کنیم masirsite.com
    ۱۳۹۹-۱۲-۲۵

    تقویم را رها کنیم


    اطلاعات بیشتر
    چک‌لیست کارهای روزانه masirsite.com
    ۱۳۹۹-۱۱-۰۶

    مهم‌ترین ماده ورودی


    اطلاعات بیشتر
    کشف و تحقق آرزوها masirsite.com
    ۱۳۹۹-۱۰-۲۹

    کشف و تحقق آرزوها (بخش اول)


    اطلاعات بیشتر
    آخرین بروزرسانی سایت
    چهارشنبه ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

    سال هشتم فعالیت ما
    از یکم تیرماه سال هزار و سیصد و نود و پنج در کنار شماییم

    2016-2025© گروه مسیرکوچینگ و مسیر‌موفقیت؛ تمام حقوق محفوظ است
      0